W tym przepisie najważniejsze jest prawidłowe opiekanie mięsa. W gotowaniu wołowiny nie ma jednej uniwersalnej rekomendacji: każdy lubi inną pieczeń. Cóż, kiedy zdecydujesz, pozostaje tylko dodać warzywa i parmezan.
Składniki
- wołowina - 300 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- rzodkiewka - 6 sztuk
- rukola - 2 garści
- Mieszanka sałatkowa - 2 garści
- parmezan - 60 g
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usmaż wołowinę i pokrój w cienkie plasterki.
Pokrój wiśnie, ogórki i rzodkiewki w plasterki. Dodaj wszystkie warzywa.
Dopraw sałatkę pieprzem i skrop oliwą z oliwek.
Posyp wszystko parmezanem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy