sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Mimoza & 187; z różowym łososiem

20 min
8 porcji
Sałatka
pronina_marina, stock.adobe.com
0

Popularna sałatka "Mimoza" jest przygotowywana z różnych konserw rybnych i za każdym razem danie okazuje się zupełnie inne. Spróbuj "mimozy" z różowym łososiem. Na pewno spodoba ci się jej łagodny smak i aromat. Mówię o cechach przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż różowego łososia w puszkach na talerzu i rozgnieć widelcem.

Obierz jajka. Jedno jajko przekroić na pół i odstawić do podania, resztę podzielić na białka i żółtka, zetrzeć na tarce.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Zetrzyj roztopiony ser, obrane ziemniaki i marchewkę.

Połóż warstwę ziemniaków na talerzu, dopraw solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Następny jest różowy łosoś, cebula i marchewka. Ponownie dodaj sól i zmielony pieprz.

Wymieszaj białka z roztopionym serem i 3 łyżkami majonezu, połóż na marchewce.

Ostrożnie posmaruj gotową sałatkę majonezem z boków, posyp żółtkami, udekoruj jajkiem i ziołami. Włóż sałatkę do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy