Piękny różowy kolor sałatki z buraków natychmiast przyciąga wzrok. Na pierwszy rzut oka trudno jest nawet określić, co jest zawarte w składzie. Ale w rzeczywistości jest wędzony kurczak i komosa ryżowa, a także groszek w puszkach z fetą i ziołami!
Składniki
- komosa ryżowa - 100 g
- Burak - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- feta - 100 g
- zielony groszek (puszka) – 150 g
- wędzony kurczak - 300 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 3 art.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz buraki w folii do miękkości, około godziny w 180 stopniach.
Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją.
Pokrój buraki, kurczaka i pomidory w kostkę, dodaj groszek i wrzuć komosę ryżową.
Dodaj posiekane zioła i zmiażdżony czosnek i dopraw sałatkę olejem.
Posyp wszystko pokruszoną fetą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy