Jeśli nigdy nie próbowałeś obfitego i pikantnego barszczu z bakłażanem, radzę szybko nadrobić zaległości! W połączeniu z kapustą, burakami i pomidorem warzywo ujawnia się w zupełnie nowy sposób!
Składniki
- bulion mięsny - 3 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- bakłażany - 1 rzecz
- kapusta - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- cukier - 1 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w kostkę, sól, odstaw na 20 minut i spłucz.
Pokrój ziemniaki w kostkę i przepuść pomidory przez maszynę do mięsa.
Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości.
Drobno posiekaj cebulę i smaż z bakłażanem przez 5-7 minut. Dodaj startą marchewkę i buraki, wlej ocet i smaż przez kolejne 3-4 minuty.
Dodaj pokruszone pomidory, koncentrat pomidorowy, czosnek, cukier i przyprawy oraz trochę bulionu. Gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.
Wyślij posiekaną kapustę do gotowych ziemniaków. Doprowadzić do wrzenia i wysłać smażenie do rondla.
Gotuj Barszcz przez kolejne 5-6 minut i zdejmij z ognia.