sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z kalmarami, tuńczykiem, jajkami i serem

20 min
5 porcji
Sałatka warstwowa z kalmarami, tuńczykiem, jajkami i serem
tktyfy, stock.adobe.com
0

Zwykle Francuskie sałatki są przygotowywane na święta, ale nie możesz czekać na okazję. Regularnie rozpieszczam rodzinę przepysznymi daniami. Proponuję wypróbować jeden z moich ulubionych przepisów. Będzie potrzebował kałamarnicy w puszkach lub gotowanej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary i obraną cebulę.

Oczyść jajka ze skorupek, podziel na białka i żółtka.

Żółtka i tuńczyk w puszce rozgnieć osobno widelcem.

Zetrzyj białka, ser topiony i wymieszaj.

Połóż tuńczyka na talerzu, a następnie cebulę i warstwę kalmarów. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Ułóż żółtka i ponownie dodaj majonez.

Ułóż białka zmieszane z serem. Wyślij gotową sałatkę do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy