sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Świąteczna & 187;

15 min
4 porcje
Sałatka
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, jak zaskoczyć gości? Przygotuj tę pyszną sałatkę. Apetyczna ryba w połączeniu z chrupiącymi liśćmi sałaty i soczystymi pomarańczami nie pozostawi nikogo obojętnym. Podawaj sałatkę lepiej na ciepło na dobrze rozgrzanym talerzu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż czerwoną rybę na oleju roślinnym, aż będzie miękka.

Połóż rybę na talerzu, podziel na kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Pomarańczę sparzyć wrzącą wodą, obrać i pokroić.

Obierz fioletową cebulę i posiekaj.

Połącz sałatkę, orzeszki piniowe, ryby, cebulę i pomarańcze.

Sól, pieprz i dopraw sałatkę oliwą z oliwek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy