Nie wiesz, jak zaskoczyć gości? Przygotuj tę pyszną sałatkę. Apetyczna ryba w połączeniu z chrupiącymi liśćmi sałaty i soczystymi pomarańczami nie pozostawi nikogo obojętnym. Podawaj sałatkę lepiej na ciepło na dobrze rozgrzanym talerzu.
Składniki
- czerwona ryba (świeża) – 200 g
- pomarańczowy (duży) – 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 100 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- orzechy (cedrowe) – 1 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż czerwoną rybę na oleju roślinnym, aż będzie miękka.
Połóż rybę na talerzu, podziel na kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Pomarańczę sparzyć wrzącą wodą, obrać i pokroić.
Obierz fioletową cebulę i posiekaj.
Połącz sałatkę, orzeszki piniowe, ryby, cebulę i pomarańcze.
Sól, pieprz i dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy