Kalarepa to kolejna odmiana kapusty. Jest również często nazywany rzepą kapusty. Sałatki z kalarepy są soczyste i smaczne. Ponieważ sezon dojrzewania warzyw przypada na jesień, należy go szukać na półkach o tej porze roku.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- kalarepa - 300 g
- rukola - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
Opłucz wątróbkę drobiową, obierz z folii i osusz ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i podsmaż cebulę na złoty kolor.
Dodaj wątrobę i kontynuuj smażenie do miękkości. Przed wyłączeniem pieprz i sól.
Obierz kalarepę i zetrzyj.
Wymieszaj rukolę, kalarepę i wątróbkę drobiową z cebulą.
Dodaj zmielony pieprz, sól i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy