sałatki 22.01.2022

sałatka z wątróbki drobiowej, kalarepy i rukoli

25 min
4 porcje
Sałatka z wątróbki drobiowej, kalarepy i rukoli
manyakotic, stock.adobe.com
0

Kalarepa to kolejna odmiana kapusty. Jest również często nazywany rzepą kapusty. Sałatki z kalarepy są soczyste i smaczne. Ponieważ sezon dojrzewania warzyw przypada na jesień, należy go szukać na półkach o tej porze roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.

Opłucz wątróbkę drobiową, obierz z folii i osusz ręcznikami papierowymi.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i podsmaż cebulę na złoty kolor.

Dodaj wątrobę i kontynuuj smażenie do miękkości. Przed wyłączeniem pieprz i sól.

Obierz kalarepę i zetrzyj.

Wymieszaj rukolę, kalarepę i wątróbkę drobiową z cebulą.

Dodaj zmielony pieprz, sól i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy