sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, papryki i kapusty

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, papryki i kapusty
kate_smirnova, stock.adobe.com
0

Chciałeś zjeść egzotyczne danie? Nie spiesz się, aby zamówić sushi, lepiej przygotować sałatkę w stylu azjatyckim. Z niskokalorycznym makaronem i świeżymi warzywami danie jest bardzo lekkie. Świetna opcja dla osób na diecie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka, opłucz i pozostaw do szklanki cały płyn.

Posiekaj kapustę i obraną paprykę.

Połącz funchozę, kapustę i paprykę.

Osobno wymieszaj sos sojowy, olej, ocet i sok z limonki.

Dodaj czosnek, sól i czerwoną paprykę przepuszczoną przez prasę. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy