Chciałeś zjeść egzotyczne danie? Nie spiesz się, aby zamówić sushi, lepiej przygotować sałatkę w stylu azjatyckim. Z niskokalorycznym makaronem i świeżymi warzywami danie jest bardzo lekkie. Świetna opcja dla osób na diecie.
Składniki
- Funchoza - 200 g
- papryka - 2 kawałki
- kapusta - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 1 art.
- ocet - 1 art.
- sok z limonki - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielona czerwona papryka - do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka, opłucz i pozostaw do szklanki cały płyn.
Posiekaj kapustę i obraną paprykę.
Połącz funchozę, kapustę i paprykę.
Osobno wymieszaj sos sojowy, olej, ocet i sok z limonki.
Dodaj czosnek, sól i czerwoną paprykę przepuszczoną przez prasę. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy