Piękna i jasna sałatka warzywna z bazylią sama w sobie natychmiast przyciąga wzrok. Nie sposób oprzeć się takiemu szaleństwu koloru i zapachu. Tym razem proponuję dodać do niego również obfitą, pikantną wątrobę dorsza.
Składniki
- wątroba dorsza - 250 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- bazylia - 1 pęczek
- pomidory koktajlowe - 190 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wiśnie w kliny, a cebulę w pióra.
Ugotuj jajka i pokrój na ćwiartki.
Zmiażdż wątrobę dorsza widelcem lub nożem.
Dodaj bazylię, wymieszaj wszystkie składniki i pieprz.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy