sałatki 22.01.2022

Sałatka z kapustą pekińską, ostrą papryką i rzodkiewką

10 min
4 porcje
Sałatka z kapustą pekińską, ostrą papryką i rzodkiewką
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

W przypadku tego przepisu radzę użyć rozdrabniania i koreańskiej tarki. Cały sekret polega na pokrojeniu kapusty pekińskiej i reszty składników tak cienko, jak to możliwe. Radzę nawet zrobić cienkie przezroczyste plastry rzodkiewki. Ale ostra papryka jest wystarczająco drobno posiekana.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, marchewkę, rzodkiewkę i paprykę tak cienko, jak to możliwe.

Posiekaj zioła, chili, czosnek i imbir.

Wrzuć sałatkę, dodaj przyprawy według uznania i skrop aromatycznym olejem sezamowym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy