W przypadku tego przepisu radzę użyć rozdrabniania i koreańskiej tarki. Cały sekret polega na pokrojeniu kapusty pekińskiej i reszty składników tak cienko, jak to możliwe. Radzę nawet zrobić cienkie przezroczyste plastry rzodkiewki. Ale ostra papryka jest wystarczająco drobno posiekana.
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- marchew - 2 kawałki
- imbir (root) – 2 cm
- czosnek - 2 ząbki
- rzodkiewka - 6 sztuk
- cebula - 1 rzecz
- olej sezamowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, marchewkę, rzodkiewkę i paprykę tak cienko, jak to możliwe.
Posiekaj zioła, chili, czosnek i imbir.
Wrzuć sałatkę, dodaj przyprawy według uznania i skrop aromatycznym olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy