Najważniejsze w tym przepisie jest dobrze ugotowana wołowina, która powinna dosłownie rozpłynąć się w ustach. Dlatego radzę upiec go z wyprzedzeniem i dobrze wytrzymać w piekarniku. Z czasem skup się na wymiarach swojego kawałka. A w tym samym czasie fasola będzie miała czas na gotowanie!
Składniki
- wołowina - 400 g
- fasola - 1.5 szklanki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- kolendra - 4 gałązki
- chmiel-suneli - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
- orzechy włoskie - 1 garść
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz wołowinę w folii przez około 60-80 minut w 180 stopniach.
Gotuj fasolę, którą najlepiej wcześniej namoczyć przez noc.
Paprykę, cebulę i pomidory pokrój w paski.
Posiekaj orzechy, czosnek, chili i kolendrę.
Rozłóż wołowinę na włókna, dopraw sałatkę i dodaj trochę oleju, jeśli chcesz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy