sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z łososiem, awokado, ryżem i jajkami

25 min
4 porcje
Sałatka warstwowa z łososiem, awokado, ryżem i jajkami
san_ta, stock.adobe.com
0

Francuskie sałatki to nieskończone pole kreatywności. Tutaj każdy może wykazać się umiejętnościami kulinarnymi i zrealizować oryginalne pomysły na dekorację. Niezwykły design zawsze przyciąga uwagę, więc takie potrawy są zwykle spożywane jako pierwsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój łososia i obrane awokado w kostkę, skrop sokiem z cytryny.

Jajka obrać, podzielić na białka i żółtka.

Zetrzyj żółtka widelcem, zetrzyj białka i ser.

Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć ryż, ser topiony, białka, awokado i łososia. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i majonez.

Posyp grubo żółtkami na wierzchu. Gotową sałatkę nalegaj 1,5-2 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy