Francuskie sałatki to nieskończone pole kreatywności. Tutaj każdy może wykazać się umiejętnościami kulinarnymi i zrealizować oryginalne pomysły na dekorację. Niezwykły design zawsze przyciąga uwagę, więc takie potrawy są zwykle spożywane jako pierwsze.
Składniki
- łosoś (lekko solony) – 250 g
- awokado - 1 rzecz
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ryż (gotowane) – 150 g
- ser topiony - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- majonez - 100 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój łososia i obrane awokado w kostkę, skrop sokiem z cytryny.
Jajka obrać, podzielić na białka i żółtka.
Zetrzyj żółtka widelcem, zetrzyj białka i ser.
Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć ryż, ser topiony, białka, awokado i łososia. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i majonez.
Posyp grubo żółtkami na wierzchu. Gotową sałatkę nalegaj 1,5-2 godziny w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy