Prawdopodobnie przynajmniej raz spotkałeś się z tymi kontrowersjami, która sałatka jest lepsza – Krab lub Olivier. Ale po co przechodzić przez skrajności, skoro zawsze można znaleźć kompromis. Dlatego dzisiaj proponuję ugotować Oliviera z paluszkami krabowymi.
Składniki
- paluszki krabowe - 240 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- zielony groszek - 5 art.
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka, marchewkę i ziemniaki i pozwól wszystkim ostygnąć.
Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę i dodaj groszek.
Wymieszaj Oliviera i dopraw go majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy