sałatki 22.01.2022

śledzie pod futrem z marchewką po koreańsku

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z marchewką po koreańsku
mayanko, stock.adobe.com
0

Popularny śledź pod futrem można również ugotować z marchewką po koreańsku. W zależności od preferencji smakowych dodatek może mieć różną ostrość. Zalecam zbyt długie marchewki pokrojone na małe kawałki, w przeciwnym razie jedzenie sałatki będzie po prostu niewygodne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki. Ugotowane warzywa obierz i zetrzyj na grubej tarce, posiekaj cebulę.

Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na dnie przygotowanego talerza. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Dodaj marchewki i jajka. Sól, pieprz i ponownie posmaruj majonezem.

Na wierzch dodaj warstwę buraków, udekoruj ziołami i posyp posiekanymi jajkami.

Przed podaniem sałatkę należy odstawić do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy