sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Mimoza & 187; z masłem

15 min
5 porcji
Sałatka
Wadim Kowalczuk, stock.adobe.com
0

Jeśli spróbujesz "mimozy" z masłem, nie będziesz już chciał gotować bez niego. Przepyszna sałatka staje się jeszcze smaczniejsza, bardziej soczysta i bardziej miękka. Użyj oleju z wysokim procentem tłuszczu i wstępnie zamroź.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż konserwy rybne z płynem na talerzu i rozgnieć widelcem.

Zetrzyj ser, mrożone masło, obrane ziemniaki i marchewkę.

Obierz jajka, podziel na białka i żółtka, zetrzyj na drobnej tarce.

Obierz cebulę i posiekaj.

Połóż ziemniaki na szerokim talerzu za pomocą pierścienia do gotowania, dopraw solą.

Następne są warstwy konserw, cebuli i majonezu.

Rozłóż masło i ser równomiernie. Posmaruj majonezem.

Ułóż warstwę marchewki, sól i rozłóż białka.

Posyp grubo żółtkami na wierzchu i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy