Nie można sobie wyobrazić kuchni meksykańskiej bez awokado i mango. Europejscy kucharze od dawna doceniają to wspaniałe połączenie i używają go również w sałatkach, przekąskach i sosach. Jedną z takich sałatek właśnie proponuję ugotować – tym razem z kurczakiem.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Mango - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- ogórki - 1 rzecz
- Zieleń - 0,5 pęczek
- Chili - 1 strąk
- oliwa z oliwek - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- sok z limonki - 1 art.
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj lub upiecz kurczaka w ulubionych przyprawach i pokrój w średnią kostkę.
Na kawałki tej samej wielkości pokrój obrane awokado, mango i ogórek.
Pokrój wiśnie na połówki, drobno posiekaj zioła, czosnek i chili.
Połącz oliwę z oliwek, sok z limonki, musztardę Dijon i ostrą paprykę. Wrzuć sałatkę i polej dressingiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy