Ta tajska sałatka ma kilka tajnych składników naraz, nie licząc wołowiny. Na pewno opowiem o nich bardziej szczegółowo w przepisie! Myślę, że to danie z pewnością stanie się częstym gościem na twoim stole.
Składniki
- wołowina (pieczone) – 200 g
- Chili - 2 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- szalotka - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pietruszka - 0.5 pęczek
- mięta - 0.5 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- olej sezamowy - 2 art.
- SOS tajski - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso, ogórki i pomidory na kawałki średniej wielkości.
Grubo posiekaj szalotkę, posiekaj fioletową cebulę, natkę pietruszki, miętę, czosnek i chili.
Wrzuć sałatkę i polej olejem sezamowym. W razie potrzeby dodaj sos tajski.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy