Proponuję bardzo prostą, szybką w przygotowaniu, a co najważniejsze pyszną sałatkę z krewetkami, awokado i rukolą. Rozpieszczaj swoją rodzinę niesamowitym smakiem życia morskiego i świeżością zieleni.
Składniki
- krewetki - 500 g
- awokado - 2 kawałki
- rukola - 300 g
- czosnek - 1 ząbek
- cytryna - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 3 art. l
- sos sojowy - 1 CZ. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czosnek w drobną kostkę, podgrzej patelnię, wlej oliwę z oliwek i smaż czosnek na złoty kolor.
Krewetki wstępnie obrać i wlać na patelnię, smażyć przez 2 minuty z każdej strony i odstawić na bok, aby nie stały się gumowate.
Awokado pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Więc nie ciemnieje i będzie miał przyjemny zielony kolor.
Połóż rukolę, awokado i krewetki na talerzu. Posyp sosem sojowym na wierzchu i podawaj, dekorując sałatkę plasterkami cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy