Duże krewetki lepiej nadają się do tego przepisu. Jeśli chcesz, możesz zostawić im ogony – to już kwestia osobistych preferencji w prezentacji. Gotowe danie okazuje się bardzo smaczne, ale lekkie i niskokaloryczne.
Składniki
- brokuły - 0.5 kochana
- krewetki - 300 g
- sałata - 1 pęczek
- miękki ser - 150 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- kiełkujące ziarna - 1 garść
- musztarda - 2 art.
- miód - 1 art.
- przyprawy i przyprawy (dla krewetek) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz krewetki i smaż w przyprawach przez kilka minut z obu stron.
Rozłóż brokuły na różyczki i gotuj we wrzącej wodzie przez około 5 minut.
Pokrój ser w kostkę i pokrój wiśnie na pół.
Ułóż składniki na liściach sałaty i posyp kiełkami sałaty.
Wymieszaj musztardę z miodem do dressingu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy