Wypróbuj inny przepis na sałatkę grecką. Tym razem proponuję gotować z fetą, rukolą i fioletową cebulą. Proste i bardzo smaczne połączenie! Nie zapomnij dodać soku z cytryny. Doda przyjemnej kwaskowatości i świeżego aromatu.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 1 gałązka
- ogórki - 200 g
- sałata lodowa - 3 listek
- rukola - 10 gałązki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwki - 100 g
- feta - 150 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- oregano - 0,5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, ogórki, fetę i obraną cebulę.
Rozerwij sałatę i liście rukoli rękami.
Połącz pomidory, cebulę, ogórki, sałatę, rukolę, fetę i oliwki.
Dodaj zmielony pieprz, sól i oregano. Dopraw sałatkę sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy