sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Mimoza & 187;

20 min
4 porcje
Sałatka
uckyo, stock.adobe.com
0

Warstwowa sałatka "Mimoza", ozdobiona żółtkami i zielenią - zawsze wygląda bardzo jasno i pięknie. Możesz go ugotować przynajmniej na każdy dzień, nawet na świąteczny stół lub urodziny. Opowiadam prosty przepis-zarówno łatwy, jak i pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyjmij konserwy rybne ze słoika i rozgnieć widelcem.

Oczyść jajka ze skorupek, podziel na białka i żółtka.

Zetrzyj żółtka, drobno posiekaj białka nożem.

Obierz ugotowane ziemniaki i marchewki, zetrzyj na grubej tarce.

Posiekaj koperek, zieloną cebulę i obraną cebulę.

Połóż ziemniaki, sól, pieprz na dnie talerza i dodaj majonez.

Ułóż marchewki, konserwy rybne i cebulę warstwami. Ponownie dodaj majonez.

Posyp białkami, a następnie żółtkami. Na górze powinien być jednolity żółty kolor.

Udekoruj sałatkę gałązką koperku i zieloną cebulą. Pozostaw na 2 godziny w lodówce przed podaniem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy