Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego niż sałatka owocowa. Ale nawet to danie ma swoje sekrety. Na przykład, aby zapobiec brązowieniu bananów, skrop je sokiem pomarańczowym lub cytrynowym. Między innymi taki dodatek korzystnie wpłynie na smak.
Składniki
- Jeżyna - 200 g
- banany - 2 kawałki
- orzechy - garść
- sok pomarańczowy - 1 art.
- dżem (dowolny) – 1 art.
- jogurt grecki - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jeżyny pod bieżącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.
Banany obrać, pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem pomarańczowym.
Orzechy suszyć przez kilka minut na patelni.
Wymieszaj jeżyny, banany i orzechy.
Dodaj grecki jogurt i dżem. Podawaj natychmiast.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy