sałatki 22.01.2022

sałatka owocowa z jeżyn, bananów i orzechów

15 min
2 porcje
Sałatka owocowa z jeżyn, bananów i orzechów
tycoon101, stock.adobe.com
0

Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego niż sałatka owocowa. Ale nawet to danie ma swoje sekrety. Na przykład, aby zapobiec brązowieniu bananów, skrop je sokiem pomarańczowym lub cytrynowym. Między innymi taki dodatek korzystnie wpłynie na smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jeżyny pod bieżącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Banany obrać, pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem pomarańczowym.

Orzechy suszyć przez kilka minut na patelni.

Wymieszaj jeżyny, banany i orzechy.

Dodaj grecki jogurt i dżem. Podawaj natychmiast.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy