sałatki 22.01.2022

sałatka jarzynowa z pieczoną czerwoną rybą i oliwkami

30 min
4 porcje
Sałatka warzywna ze smażoną czerwoną rybą i oliwkami
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Pamiętaj, aby włączyć tę sałatkę do swojego świątecznego menu. Nawet ci, którzy nie interesują się owocami morza, będą go podziwiać. Lepiej podawać od razu, aby ryba nie miała czasu na ochłodzenie. Aby to zrobić, polecam położyć sałatkę na rozgrzanych talerzach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i osusz ręcznikami papierowymi.

Roztop masło na patelni, ułóż rybę i smaż do miękkości.

Połóż rybę na talerzu, pokrój i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój ogórki, pomidory, obraną cebulę i paprykę.

Połącz sałatkę, ryby, oliwki i warzywa.

Dodaj sól, mielony pieprz i olej roślinny. Delikatnie wymieszaj sałatkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy