Pamiętaj, aby włączyć tę sałatkę do swojego świątecznego menu. Nawet ci, którzy nie interesują się owocami morza, będą go podziwiać. Lepiej podawać od razu, aby ryba nie miała czasu na ochłodzenie. Aby to zrobić, polecam położyć sałatkę na rozgrzanych talerzach.
Składniki
- czerwona ryba - 300 g
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 150 g
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- oliwki (bez pestek) – garść
- Mieszanka sałatek - 200 G
- cebula fioletowa (duży) – 1 rzecz
- sok z cytryny - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- masło - 30 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę i osusz ręcznikami papierowymi.
Roztop masło na patelni, ułóż rybę i smaż do miękkości.
Połóż rybę na talerzu, pokrój i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój ogórki, pomidory, obraną cebulę i paprykę.
Połącz sałatkę, ryby, oliwki i warzywa.
Dodaj sól, mielony pieprz i olej roślinny. Delikatnie wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy