Dania z komosy ryżowej są teraz u szczytu popularności. Nie pozostańmy w tyle za modą i przygotujmy sałatkę z tego kaszy. Wcześniej komosę ryżową należy ugotować, a dopiero potem wymieszać z pozostałymi składnikami. Mówię o wszystkim po kolei.
Składniki
- komosa ryżowa - 200 g
- czerwona fasola (puszka) – Polbank
- szpinak (baby) – 100 g
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- czosnek - 1 ząbek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos pomidorowy - 2 art.
- sól - do smaku
- woda (oczyszczona) – 600 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz komosę ryżową, zalej zimną wodą i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.
Obierz czerwoną paprykę i posiekaj.
Połącz fasolę, komosę ryżową, czerwoną paprykę i szpinak.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sól i sos zmieszany z olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy