sałatki 22.01.2022

pikantna sałatka z komosą ryżową, czerwoną fasolą i szpinakiem

25 min
5 porcji
Pikantna sałatka z komosą ryżową, czerwoną fasolą i szpinakiem
dusk, stock.adobe.com
0

Dania z komosy ryżowej są teraz u szczytu popularności. Nie pozostańmy w tyle za modą i przygotujmy sałatkę z tego kaszy. Wcześniej komosę ryżową należy ugotować, a dopiero potem wymieszać z pozostałymi składnikami. Mówię o wszystkim po kolei.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz komosę ryżową, zalej zimną wodą i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Obierz czerwoną paprykę i posiekaj.

Połącz fasolę, komosę ryżową, czerwoną paprykę i szpinak.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sól i sos zmieszany z olejem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy