pierwsze dania 10.07.2022

grzybowa solanka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Grzybowa solanka
lite, stock.adobe.com
0

Solanka z grzybami bawi się zupełnie nowymi kolorami. Dotyczy to zarówno smaku, jak i aromatu. Cała rodzina z pewnością będzie zachwycona takim pierwszym daniem. A jeśli chcesz pójść jeszcze dalej-użyj bulionu grzybowego do takiej mieszanki. Jeśli chcesz, aby był całkowicie chudy-podawaj bez kwaśnej śmietany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj suche grzyby w niewielkiej ilości wody.

Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Dodaj startą marchewkę i smaż przez kolejną minutę.

Dodaj pomidora i mąkę, wlej wywar z grzybów i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Osobno usmaż posiekane świeże i namoczone suche grzyby,a także Wyślij do mieszanki.

Dodaj starte ogórki i zioła, więcej wody lub bulionu i gotuj mieszankę przez 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy