Solanka z grzybami bawi się zupełnie nowymi kolorami. Dotyczy to zarówno smaku, jak i aromatu. Cała rodzina z pewnością będzie zachwycona takim pierwszym daniem. A jeśli chcesz pójść jeszcze dalej-użyj bulionu grzybowego do takiej mieszanki. Jeśli chcesz, aby był całkowicie chudy-podawaj bez kwaśnej śmietany.
Składniki
- Grzyby - 600 g
- suszone grzyby - 100 g
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- mąka - 1 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ogórki kiszone - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj suche grzyby w niewielkiej ilości wody.
Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Dodaj startą marchewkę i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj pomidora i mąkę, wlej wywar z grzybów i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Osobno usmaż posiekane świeże i namoczone suche grzyby,a także Wyślij do mieszanki.
Dodaj starte ogórki i zioła, więcej wody lub bulionu i gotuj mieszankę przez 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy