
Czy kiedykolwiek próbowałeś Oliviera z czerwonym kawiorem? Jeśli jeszcze nie, proponuję nadrobić zaległości na najbliższe odpowiednie wakacje. Idealne danie, aby zadowolić domowników i gości. A jednocześnie – dobrze znane i znane.
Składniki
- łosoś (lekko solony) – 200 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- zielony groszek - 4 art.
- ogórki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- czerwony kawior - 4 łyżeczka
- majonez - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki, jajka i marchewkę i ostudź. Pokroić w drobną kostkę.
Podobnie pokrój łososia i ogórki, dodaj groszek.
Dopraw Oliviera majonezem i ułóż partiami.
Ułóż czerwony kawior na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy