dżem z agrestu i czerwonej porzeczki

15 min
8 porcji
Dżem z agrestu i czerwonej porzeczki
Okssi, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę opowiedzieć przepis na dżem z agrestu i czerwonej porzeczki. Jagody można łączyć w różnych proporcjach, ale lubię je równo. Szczególnie smaczne okazuje się z Zielonym agrestem. Wzbogaca bukiet smakowy lekką kwaskowatością.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż przygotowane jagody przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Na małym ogniu doprowadzić masę do wrzenia.

Dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż dżem w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy