lecho po białorusku na zimę

39 min
12 porcji
Lecho po białorusku na zimę
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Kolejna interesująca wersja popularnego dania warzywnego. Lecho po białorusku przygotowuje się bez dodatku octu. Wybieram dla niego najbardziej dojrzałe, słodkie i soczyste pomidory. Jeśli nie możesz ich znaleźć, dodaj trochę cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Przełóż kawałki pomidorów, obraną cebulę i czosnek przez maszynę do mięsa.

Posiekaj ostrą paprykę wraz z nasionami.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól, olej i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Włóż gorące lecho do wysterylizowanych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami. Słoiki lepiej się rozgrzeją, jeśli owiniesz je ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy