Nie wiesz, z czym podawać rybę? Przygotuj sos holenderski na bazie żółtek i roztopionego masła. Do smaku możesz dodać sok z cytryny, sól i inne przyprawy. Przepis nie jest dla początkujących, ale nie ma w nim specjalnych trudności.
Składniki
- żółtka - 3 kawałki
- Ghee - 100 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- biały pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpuść masło na głębokiej patelni.
Wymieszaj żółtka z sokiem z cytryny, włóż do małego rondla i umieść w łaźni wodnej.
Ubij masę mikserem na średniej prędkości i równolegle wlej stopione masło cienkim strumieniem. Sos powinien zgęstnieć.
Dodaj biały pieprz, sól i w razie potrzeby trochę więcej soku z cytryny.
Wszystko dobrze wymieszaj i podawaj na ciepło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy