napoje 18.07.2023

kisiel z irgi

15 min
8 porcji
Galaretka z irgi
studioDG, stock.adobe.com
0

Słodka jagoda jest często używana do produkcji napojów, soków, likierów i wina. A jaka pyszna galaretka z irgi! Dzisiaj powiem Ci, jak się gotuje. Dostosuj ilość cukru, koncentrując się na swoim smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel Irgu w blenderze.

Zagotuj wodę, dodaj posiekaną irgę i gotuj przez 3 minuty.

Odcedź kompot przez sito, aby pozbyć się ciał stałych.

Ponownie zagotuj powstały płyn, dodaj cukier.

Wymieszaj skrobię z odrobiną zimnej wody.

Wlej drobny strumień skrobi do gotującego się kompotu, ciągle mieszając. Gotuj wszystko razem przez 2 minuty i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy