sosy 04.02.2022

francuski sos Béarnaise

20 min
4 porcje
Francuski sos Béarnaise
Fanfo, stock.adobe.com
0

Uwielbiam, gdy w sosie pojawiają się małe kawałki warzyw lub ziół, więc zwykle nie używam blendera. Dzisiaj spróbujmy ugotować popularny Béarnaise w tym formacie. Uzbrój się w cierpliwość, uważność i zabierz się do pracy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Na małej patelni połącz ocet, wino, cebulę, czarny pieprz i estragon. Gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut.

Wyłącz ogrzewanie, Usuń czarny pieprz i estragon. Masę lekko schłodzić.

Umieść patelnię na kuchence, włącz niskie ciepło. Dodaj żółtka po jednym na raz, dokładnie mieszając trzepaczką.

Zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło, sól i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy