Dzięki temu przepisowi szybko przygotujesz sos musztardowy do mięsa. Będzie gotowy dosłownie w 5 minut. Dodając więcej miodu, otrzymasz słodszą wersję płynnej przyprawy. Zamiast cytryny dozwolone jest stosowanie octu jabłkowego lub balsamicznego.
Składniki
- proszek musztardowy - 3 art.
- cytryna - pół
- czosnek - 2 ząbki
- miód - 3 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij sok z cytryny do przygotowanej miski.
Dodaj musztardę w proszku, przyprawy, sól, olej i miód. Mieszaj, aż będzie gładka.
Wlej czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy