sosy 24.05.2023

sos pomarańczowy do ryb

20 min
4 porcje
Pomarańczowy sos rybny
thwatchai1971, stock.adobe.com
0

Ryba idealnie komponuje się nie tylko z cytryną, ale także z innymi owocami cytrusowymi. Na przykład bardzo harmonijnie uzupełnia go aromatyczny sos pomarańczowy. A następnie w przepisie powiem Ci, jak najlepiej ugotować go pod rybą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z dwóch pomarańczy i usuń skórkę z jednej.

Dodaj miód i wino i podgrzej masę w łaźni wodnej, aż miód się rozpuści.

Dopraw sos do smaku i dodaj posiekane masło.

Podgrzej sos, mieszając, aż się rozpuści.

Niech SOS trochę ostygnie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy