sosy 30.05.2023

keczup z derenia

1 godz. 0 min.
4 porcje
Keczup z derenia
Malia, stock.adobe.com
0

Ten niezwykły keczup jest zrobiony z jagód derenia. Ma słodko-kwaśny smak i delikatny aromat, który doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, przystawkami i grillem. Dobra różnorodność wśród zwykłych przepisów na pomidory.

Składniki

  • Dereń - 500 g
  • czosnek - 5 g
  • kolendra - 30 g
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • Olej roślinny - 40 ml
  • cukier - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij Dereń wodą, aby całkowicie przykrył jagody.

Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 15 minut.

Zmielić masę przez sito.

Dodaj posiekaną kolendrę i resztę składników.

Gotuj keczup przez kolejne 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy