Proponuję podstawowy przepis na kremowy sos do spaghetti. Przygotowuje się go z mąką i czosnkiem. Możesz go uzupełnić aromatycznymi przyprawami, posiekanymi ziołami lub orzechami. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, wszystkie produkty powinny być równie ciepłe.
Składniki
- ser topiony - 2 kawałki
- śmietana - 250 g
- czosnek - 2 ząbki
- masło - 50 g
- mąka - 3 art.
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpuść masło w łaźni wodnej.
Dodaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.
Wlej ciepłą śmietanę i podgrzewaj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj posiekany ser topiony i czosnek przepuszczony przez prasę.
Po 2 minutach wyłącz ogrzewanie, dodaj sól i dokładnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy