sosy 14.06.2023

ostry keczup

1 godz. 5 min.
4 porcje
Ostry keczup
bit24, stock.adobe.com
0

Staram się nie kupować keczupu. Nie jest to trudne do samodzielnego przygotowania, zwłaszcza że możesz wybrać równowagę przypraw, soli i cukru według własnego gustu. Na przykład wymyśliłem dla siebie idealny przepis na ostry keczup. Jego stopień pieczenia jest średni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, obraną cebulę i czosnek.

Pokrój bułgarską i ostrą paprykę na pół, usuń nasiona i łodygi.

Włóż półfabrykaty do rondla, dodaj sól, cukier, wodę i gotuj przez 15 minut pod pokrywką.

Przetrzyj miękkie warzywa przez sito.

Puree warzywne wymieszaj z olejem i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj sok z cytryny, posyp kolendrą i gotuj przez kolejne 5 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy