Pyszna i soczysta shawarma nie jest możliwa bez dobrego sosu. Bardzo lubię Tureckie przepisy i właśnie o tym proponuję dzisiaj porozmawiać. Złap świetną opcję na każdy dzień, aby twoje szybkie, sycące przekąski były naprawdę dobre.
Składniki
- śmietana - 100 g
- majonez - 100 g
- Adjika - 60 g
- czosnek - 3 ząbki
- kolendra - 1 pęczek
- orzechy włoskie (posiekane) – 1 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- sól - 0.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel czosnek, liście kolendry i orzechy w blenderze.
Dodaj śmietanę i ponownie ubij.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj sos.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy