Pomimo całej różnorodności sosów w różnych kuchniach świata, sos pomidorowy nadal jest klasykiem mięsa. Ale nawet można go ugotować na dziesiątki, a nawet setki różnych sposobów, więc kolejny przepis na pewno nie będzie zbędny.
Składniki
- pomidory - 800 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- kolendra - 2 gałązki
- pietruszka - 2 gałązki
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- papryka - 1 CZ. l.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i zmiel blenderem.
Podsmaż posiekaną cebulę i czosnek na łyżce oleju na złoty kolor.
Wlej pomidora i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Dodaj posiekane warzywa i zdejmij sos z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy