Jeśli chodzi o podawanie ryb, wolę używać sosu cytrusowego. Zawsze uniwersalnie pasuje do każdego rodzaju i doskonale podkreśla naturalny smak. Mówię Ci, jak najlepiej go ugotować.
Składniki
- pomarańczowy - 2 kawałki
- cytryna - 0.5 kawałki
- miód - 1 łyżeczka
- masło - 100 g
- wino (biały suchy) – 100 ml
- biały pieprz - 2 szczypta
- sól - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń skórkę z połowy pomarańczy i cytryny.
Wyciśnij sok z owoców cytrusowych i dodaj wino i skórkę.
Dodaj miód i podgrzej sos w łaźni wodnej, aż się rozpuści.
Dodaj posiekane masło i kontynuuj podgrzewanie i mieszanie sosu, aż się rozpuści.
Dopraw sos do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy