Zamiast majonezu, kwaśnej śmietany i zwykłego masła spróbuj zrobić sos musztardowy do sałatki. Spędzisz dodatkowe 5 minut, ale znacznie poprawisz smak potrawy. Aromatyczny dodatek sprawi, że będzie oryginalny, lekko pikantny i bardziej soczysty.
Składniki
- musztarda - 3 art.
- ziarnista musztarda - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 50 ml
- cytryna - pół
- tymianek - 1 gałązka
- miód - 3 art.
- mielona kolendra - do smaku
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj masło, miód i oba rodzaje musztardy.
Dodaj sok z cytryny, sól, mieloną kolendrę i dobrze wymieszaj.
Lekko zetrzyj gałązkę tymianku i dodaj do sosu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy