sosy 05.06.2023

tkemali w powolnej kuchence

45 min
4 porcje
Tkemali w powolnej kuchence
Maryna, stock.adobe.com
0

Bardzo łatwym i wygodnym sposobem przygotowania sosu tkemali jest gotowanie go w powolnej kuchence. Szczególnie doceniam ten przepis latem, kiedy nie chcesz stać w upale przy kuchence. Następnie powiem ci więcej. I taki sos nadaje się do wszystkiego – od mięsa po ziemniaki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwkę wiśniową wodą, włącz tryb "dżem" lub po prostu "gotowanie" i gotuj, aż śliwka wiśniowa będzie miękka.

Przetrzyj go przez sito.

Dodaj posiekane warzywa i resztę składników.

Gotuj tkemali przez kolejne 10 minut w trybie "dżem " lub"duszenie".

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy