Kiedy pogoda jest ładna, moja rodzina i ja często wychodzimy na piknik, więc mam wiele sprawdzonych przepisów na podobny temat. Dzisiaj powiem Ci, jak przygotować marynatę do pieczarek na grillu. Grzyby marynuje się w nim nie dłużej niż pół godziny.
Składniki
- majonez - 100 g
- śmietana - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- czarny pieprz - 4 groszek
- kolendra - 0,5 łyżeczka
- nasiona gorczycy - 0,3 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj przyprawy i sól w moździerzu.
Obierz cebulę i czosnek, zmiel w blenderze.
Wymieszaj oba półfabrykaty, dodaj majonez i śmietanę.
Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odstaw na 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy