W Anglii sos owocowy podawany jest z pieczoną wieprzowiną. W niektórych krajach jest spożywany z naleśnikami, ziemniakami lub po prostu. Wypróbuj różne opcje i wybierz najbardziej udaną kombinację dla siebie. Możesz gotować z dowolnego rodzaju jabłek.
Składniki
- jabłka - 500 g
- sok z cytryny - 3 art.
- woda - 100 ml
- cynamon - 1 różdżka
- ziele angielskie (mielony) – do smaku
- brązowy cukier - pół szklanki
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jabłka opłucz, pokrój, obierz i obierz.
Umieść jabłka na patelni z grubym dnem.
Dodaj wodę, cukier, laskę cynamonu i sok z cytryny.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Usuń cynamon, zmiel masę za pomocą blendera zanurzeniowego.
Dodaj zmielony ziele angielskie, masło i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy