sosy 03.02.2022

sos jabłkowy

25 min
4 porcje
Sos jabłkowy
M.studio, stock.adobe.com
0

W Anglii sos owocowy podawany jest z pieczoną wieprzowiną. W niektórych krajach jest spożywany z naleśnikami, ziemniakami lub po prostu. Wypróbuj różne opcje i wybierz najbardziej udaną kombinację dla siebie. Możesz gotować z dowolnego rodzaju jabłek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka opłucz, pokrój, obierz i obierz.

Umieść jabłka na patelni z grubym dnem.

Dodaj wodę, cukier, laskę cynamonu i sok z cytryny.

Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Usuń cynamon, zmiel masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Dodaj zmielony ziele angielskie, masło i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy