sosy 14.06.2023

słodko-kwaśny sos do gołąbków

15 min
4 porcje
Słodko
ld1976, stock.adobe.com
0

Uniwersalny przepis na każdą okazję. Użyj słodko-kwaśnego sosu do serwowania i gotowania gołąbków. W drugim przypadku należy go rozcieńczyć na pół wodą lub bulionem. I nie zapominaj, że nadmiar przedmiotu obrabianego zawsze można zamrozić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, obierz cebulę i drobno posiekaj.

Umieść warzywa na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

Połącz wodę, koncentrat pomidorowy i śmietanę.

Wlej półfabrykat do patelni z warzywami, dodaj przyprawy, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dusić przez 5 minut na małym ogniu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy