Uniwersalny przepis na każdą okazję. Użyj słodko-kwaśnego sosu do serwowania i gotowania gołąbków. W drugim przypadku należy go rozcieńczyć na pół wodą lub bulionem. I nie zapominaj, że nadmiar przedmiotu obrabianego zawsze można zamrozić.
Składniki
- marchew - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 3 art.
- Pasta pomidorowa - 3 art.
- śmietana - 2 art.
- ziele angielskie - 3 groszek
- mielony czarny pieprz - 0,5 CZ. l.
- sól - 0,5 łyżeczka
- woda - 250 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, obierz cebulę i drobno posiekaj.
Umieść warzywa na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.
Połącz wodę, koncentrat pomidorowy i śmietanę.
Wlej półfabrykat do patelni z warzywami, dodaj przyprawy, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dusić przez 5 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy