Jak sprawić, by posiłek był jeszcze smaczniejszy? Oczywiście dodaj oryginalny sos! Tym razem proponuję zaskoczyć domowników wykwintnym sosem z gruszki, imbiru i musztardy. Należy go ugotować w ciągu jednego dnia, ponieważ należy go zaparzyć w ciągu jednego dnia.
Składniki
- Gruszka (duży) – 2 kawałki
- musztarda - 3 art.
- wino (Biały) – 150 ml
- miód - 2 łyżeczka
- ocet winny - 1 art.
- mielony imbir - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- brązowy cukier - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przekrój gruszki na pół, obierz nasiona i obierz.
Pokrój miąższ gruszek w drobną kostkę i umieść na głębokiej patelni z grubym dnem.
Dodaj cukier, wino i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut. W razie potrzeby możesz dodać trochę przegotowanej wody.
Zetrzyj masę tłuczkiem lub zmiel blenderem zanurzeniowym.
Dodaj ocet, musztardę, przyprawy i miód. Mieszaj i podgrzewaj sos przez kolejne 2-3 minuty, nie doprowadzając go do wrzenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy