sosy 07.02.2022

SOS gruszkowo-musztardowy z imbirem

35 min
4 porcje
SOS gruszkowo
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Jak sprawić, by posiłek był jeszcze smaczniejszy? Oczywiście dodaj oryginalny sos! Tym razem proponuję zaskoczyć domowników wykwintnym sosem z gruszki, imbiru i musztardy. Należy go ugotować w ciągu jednego dnia, ponieważ należy go zaparzyć w ciągu jednego dnia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przekrój gruszki na pół, obierz nasiona i obierz.

Pokrój miąższ gruszek w drobną kostkę i umieść na głębokiej patelni z grubym dnem.

Dodaj cukier, wino i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut. W razie potrzeby możesz dodać trochę przegotowanej wody.

Zetrzyj masę tłuczkiem lub zmiel blenderem zanurzeniowym.

Dodaj ocet, musztardę, przyprawy i miód. Mieszaj i podgrzewaj sos przez kolejne 2-3 minuty, nie doprowadzając go do wrzenia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy