Ta sałatka zaskoczy Cię oryginalną gamą smaków, niesamowitym aromatem i oczywiście pięknem. Lepiej jest gotować w sezonie truskawkowym, kiedy jagoda jest najsmaczniejsza i najbardziej soczysta. Podawaj natychmiast, aż wątroba będzie miała czas na ostygnięcie.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- truskawka - 200 g
- rukola - 100 g
- szpinak - 1 pęczek
- Olej roślinny - 4 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową, oczyść z białych folii i osusz.
Rozgrzej olej na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Rozerwij rukolę, szpinak na kawałki rękami.
Pokrój truskawki na małe kawałki.
Połącz wątróbkę drobiową, truskawki, rukolę i szpinak.
Sól, pieprz i wymieszaj.
Ułóż sałatkę na talerzu i skrop sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy