sałatki 22.01.2022

Sałatka z wątróbką drobiową, truskawkami i ziołami

25 min
4 porcje
Sałatka z wątróbką drobiową, truskawkami i ziołami
freeskyline, stock.adobe.com
0

Ta sałatka zaskoczy Cię oryginalną gamą smaków, niesamowitym aromatem i oczywiście pięknem. Lepiej jest gotować w sezonie truskawkowym, kiedy jagoda jest najsmaczniejsza i najbardziej soczysta. Podawaj natychmiast, aż wątroba będzie miała czas na ostygnięcie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową, oczyść z białych folii i osusz.

Rozgrzej olej na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.

Rozerwij rukolę, szpinak na kawałki rękami.

Pokrój truskawki na małe kawałki.

Połącz wątróbkę drobiową, truskawki, rukolę i szpinak.

Sól, pieprz i wymieszaj.

Ułóż sałatkę na talerzu i skrop sosem sojowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy