Apetyczna sałatka spodoba się koneserom niezwykłych kombinacji smakowych. Słodko-kwaśna żurawina i słonawa kapusta morska są po prostu niesamowite! Zbyt suche jagody należy wcześniej umyć wrzącą wodą i osuszyć ręcznikiem.
Składniki
- kapusta morska - 300 g
- kukurydza (puszka) – 1 Bank
- żurawina (Jerky) – garść
- Olej roślinny - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij kapustę morską z nadmiaru płynu i posiekaj.
Kukurydzę w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz.
Połącz suszoną żurawinę, kukurydzę i kapustę morską.
Dodaj sól, olej roślinny i wymieszaj.
Gotową sałatkę można posypać sezamem lub zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy