Delikatne mięso królika jest bardzo podobne do kurczaka, więc można je również dodawać do sałatek mięsnych. Możesz zastąpić kurczaka królikiem we wszystkich znanych sałatkach. Eksperymentujemy z najprostszą opcją-przygotujemy danie z królika, warzyw i ziół.
Składniki
- Królik (gotowane) – 250 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 3 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rukola - 20 g
- bazylia - 3 gałązki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- masło - 40 g
- zioła prowansalskie - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotowanego królika pokrój i lekko usmaż na maśle.
Pokrój ogórki, pomidory i obraną cebulę.
Rukolę, bazylię opłucz i strząśnij z wody.
Wszystko wymieszaj, dodaj zioła prowansalskie, czarny pieprz, sól i oliwę z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy