Prosta i szybka sałatka z pomidorami i ogórkami jest bardzo łatwa do urozmaicenia, jeśli dodasz trochę mięsa. Tym razem proponuję wziąć wołowinę opiekaną w stopniu, który najbardziej Ci się podoba.
Składniki
- wołowina - 300 g
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 łyżeczka
- ogórki - 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 8 sztuk
- orzechy - 1 garść
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mieszanka sałatkowa - 160 g
- Zieleń - 1 pęczek
- śmietana - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj wołowinę przyprawami, usmaż z obu stron i pokrój w plasterki.
Losowo pokrój ogórki, pomidory i fioletową cebulę, posiekaj warzywa.
Dodaj mieszankę sałatkową i dopraw warzywa kwaśną śmietaną.
Dodaj wołowinę do sałatki i posyp orzechami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy