Miłośnicy jasnych smaków z pewnością docenią wspaniały sos z tarniny do mięsa. Nawet niedoświadczony kucharz może go ugotować. Owoce mieszam z czosnkiem, papryką i ostrą papryką. Smak okazuje się interesujący i wieloaspektowy.
Składniki
- turn - 500 g
- papryka - 150 g
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- czosnek - 3 ząbki
- kolendra - kilka gałązek
- oliwa z oliwek - 30 ml
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- cukier - 100 g
- Sol - 10 g
- woda - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bułgarską i ostrą paprykę na pół, obierz, posiekaj.
Umieść tarninę, posiekane warzywa, obrane ząbki czosnku i kolendrę na patelni.
Wlej wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć skórki i pestki.
Puree wymieszać z cukrem, solą, olejem i mielonym pieprzem.
Gotuj wszystko razem przez 10 minut, często mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy