sosy 07.06.2023

sos z tarniny do mięsa

40 min
5 porcji
Sos z tarniny do mięsa
elenavah, stock.adobe.com
0

Miłośnicy jasnych smaków z pewnością docenią wspaniały sos z tarniny do mięsa. Nawet niedoświadczony kucharz może go ugotować. Owoce mieszam z czosnkiem, papryką i ostrą papryką. Smak okazuje się interesujący i wieloaspektowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bułgarską i ostrą paprykę na pół, obierz, posiekaj.

Umieść tarninę, posiekane warzywa, obrane ząbki czosnku i kolendrę na patelni.

Wlej wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć skórki i pestki.

Puree wymieszać z cukrem, solą, olejem i mielonym pieprzem.

Gotuj wszystko razem przez 10 minut, często mieszając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy